Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 7. 2020

Vánoční setkání ZP a dobrovolníků-4.12.2019

Územní sdružení zdravotně postižených ve Strakonicích pořádá pravidelně vždy před koncem roku slavnostní posezení pro své členy a dobrovolníky, kteří pomáhají se zajišťováním sportovních a kulturních aktivit. V klubovně se 4. prosince 2019 sešlo 61 zdravotně postižených a seniorů ze Strakonic a blízkého okolí. Nejprve vystoupilo 16 dětí z Mateřské školy Stavbařů, které nacvičily se svými učitelkami živý betlém. Předvedly pásmo básniček, písniček a koled s mnoha rekvizitami. Vidět radost v jejich očích bylo velmi dojemné a krásné. Mezi školkou a sdružením je velice dobrá spolupráce, učitelky nám vycházejí vstříc a děti rády vystupují v našich prostorách.

Vánočně laděný program si dále připravila pracovnice Muzea středního Pootaví ve Strakonicích paní Ludmila Vilánková. Vánoční příběhy prokládala hrou na dudy. Také tady jsme vsadili na jistotou, neboť s pracovníků muzea máme výborné zkušenosti.

Vždy čekáme na ohlasy účastníků, jak se jim vánoční setkání líbilo. Mnozí zdravotně postižení a senioři děkovali za příjemně strávené dopoledne, a to je pro nás největší odměnou.